Blog

Spiegel van Amerika: de nieuwe president temidden van boze burgers

De zomer van 2016 heb ik benut om samen met mijn, helaas overleden, goede vriend Hans Veldman een boek te schrijven. Ons laatste gezamenlijke project heeft de titel Spiegel van Amerika meegekregen. En het lijkt erop dat er nogal wat barsten in die spiegel zitten. 

Hans Veldman was verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit en de Haagse Hogeschool en ik zal zijn diepgaande kennis missen.
We hebben ons boek opgehangen aan het thema ‘De nieuwe president temidden van boze burgers.’  Goed beschouwd is het een wonder van de Verenigde Staten één land is. Dit kleurrijke mozaïek van burgers is afkomstig uit de hele wereld. In de twintigste eeuw leek de Amerikaanse Droom steeds meer in vervulling te gaan. Uncle Sam regeerde op welhaast alle fronten. ‘Eeuwige’ vijand de Sovjet-Unie was verslagen. Nog in de jaren negentig groeiden de bomen als sequoia’s tot in de hemel dankzij de nieuwe,onbegrensde interneteconomie. Maar in 2017 treft de nieuwe president een land aan dat worstelt met zichzelf. Populisten ter linker- en rechterzijde roepen boze burgers op tot een revolte tegen het gehate establishment. Samen met Hans Veldman toon ik de barsten in de Spiegel van Amerika. We beantwoorden de vraag hoe het nu verder moet met het land van Donald Trump en Hillary Clinton. En we nemen afscheid van president Obama.

Ga naar bol.com om De Spiegel van Amerika te kopen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *