WHW Magazine

Op maandag 26 april wordt het WHW-magazine aangekondigd in Nieuwspoort, waar Willem Post de eerste 100 dagen van president Joe Biden bespreekt. Een inkijkexemplaar van het magazine is te vinden onder het kopje ‘Wie zijn wij’. (of klik hierboven).

Het WHW-magazine geeft o.a. een inkijk in de historie van de WhiteHouseWatchers en zoomt in op de  voorbereidingen van en het bezoek aan de voorverkiezingen in New Hampshire in februari 2020. Het magazine geeft weer hoe de trip door de Watchers (5 senioren en 9 youngsters) is ervaren; deels serieus maar daarnaast ook met een knipoog.  


Willem Post – Amerika-deskundige Willem Post reisde als commentator voor diverse media in 2004 alleen naar de New Hampshire primary. Hij raakte onder de indruk van het verkiezingsspektakel aldaar. Vanaf 2008 neemt hij iedere vier jaar een groep geïnteresseerden mee naar New Hampshire. Hij is het bijzonder verheugd dat in 2020 veel jongeren meereizen. Oudere en jongere generaties. ‘Passing the Torch!’ 

Ferry Post – Als zoon van ‘VS-deskundige’ Willem Post ben ik vaak in de VS geweest, maar hield mij nooit heel veel bezig met de politiek daar, dat deed mijn vader wel. Onlangs ben ik bij een Trump-rally geweest; onwerkelijk en fascinerend. Naarmate ik ouder word (nu 31), besef ik steeds meer hoe belangrijk de Amerikaanse politiek is. In het dagelijks leven heb ik een aantal jaren voor Shell gewerkt en inmiddels werk ik op het hoofdkantoor van BP Nederland.

Frank Post – 8 jaar was ik toen ik voor het eerst voet aan de grond zette in Amerika. Sinds die dag heeft het Amerika-virus mij niet meer losgelaten. Inmiddels ben ik 31 staten verder. De VS pakte mij niet alleen in mijn vrije tijd, eerder ben ik ook 11 jaar werkzaam geweest voor het Amerikaanse bedrijf STATS. Tegenwoordig verdien ik mijn brood bij Veronica Inside. Waar ik als redacteur/verslaggever actief ben. Ik hoop in New Hampshire een aantal presidentskandidaten te ontmoeten, een keer wat anders dan sporters!

Ton Wienbelt – Werkzaam als grafisch ontwerper/fotograaf. Ik maakte met Willem Post o.a. een aantal boeken over bijzondere plekken in New York. In 2016 bezocht ik voor het eerst de voorverkiezingen, een geweldige ervaring! Nu, in 2020, ben ik erg benieuwd hoe de polarisatie in Amerika van invloed zal zijn op de verkiezingen en, welke kandidaat een brug zou kunnen slaan tussen de ‘twee Amerika’s’?

Jeroen Wienbelt – Ik ben Jeroen Wienbelt, 38 jaar en vader van een zoon en dochter. Werk bij een prachtig familiebedrijf in de restauratie van met name monumentale panden. Mijn vader is een WHW en heeft mij geïnspireerd ook een keer zelf mee te gaan om te ervaren hoe de Amerikanen de voorverkiezingen beleven.

Ed van Dijk – Communicatieman en fanatieke WHW sinds 2008 toen ik in de ban kwam van het verkiezingscircus en Obama als kandidaat. Uniek om zoveel compleet verschillende persoonlijkheden van zo dichtbij te ontmoeten waarvan er één ‘OTUS’ wordt. In 2020 voor de 4e keer nu met onze kinderen erbij, ben ik vooral benieuwd naar de onbekende uitdagers van president Trump en wil ik veel luisteren naar de mening van de ‘gewone’ amerikaan.

Nicola van Dijk – Mijn naam is Nicola van Dijk (26) en ik reis samen met onder andere mijn vader Ed af naar de voorverkiezing 2020 in New Hampshire. Na gestudeerd te hebben in Amsterdam en Barcelona ben ik momenteel stewardess bij de KLM, waar ik dagelijks veel leer van andere culturen. Ik vlieg de hele wereld rond maar ben toch altijd het meest geïnteresseerd in Amerika. Ik ben heel nieuwsgierig hoe de Amerikanen zelf naar de verkiezingen kijken en natuurlijk welke Democraat het op zal nemen tegen Trump. Wij WhiteHouseWatchers zitten er in ieder geval bovenop!

Ronald Schouten – Ronald Schouten 61 jaar en 23 jaar huisarts in Den Haag. 3 dochters en een schat van een vrouw. Twee gaan er mee met de WHW. Als ik Amerika zou wonen zou ik democraat zijn vanwege mijn belangrijkste issue: healthcare. Ik vind het ongehoord dat in het rijkste land ter wereld met de meeste miljardairs er miljoenen mensen zonder goede zorg rondlopen of wanneer je werkeloos wordt je verzekering via je bedrijf eindigt. Hetzelfde kan voor je pensioen gelden wanneer jouw bedrijf waar je gewerkt hebt, failliet gaat. Een beetje socialisme heeft nog nooit veel kwaad aangericht zou ik zeggen.

Betsy Schouten – Ik ben Betsy, ben 22 jaar en woon in Den Haag. Dit jaar rond ik mijn studie international studies af waarin ik me voornamelijk bezighoud met internationale politiek. De dominante rol van Amerika op wereldniveau maakt de Amerikaanse president misschien wel de belangrijkste man (of vrouw – dat zou leuk zijn) van de wereld. En juist daarom is het zo belangrijk dat bij de verkiezingen in november 2020 voor de juiste kandidaat gekozen wordt. Ik heb heel veel zin om naar New Hampshire te gaan om de voorverkiezingen van dichtbij te kunnen meemaken en ik hoop dat de Amerikanen dit jaar een verstandige keuze zullen maken. Dat is voor iedereen wereldwijd van belang.

Mickey Schouten – Ik ben Mickey, 24 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik studeer geneeskunde en ben momenteel bezig met mijn coschappen. De verkiezingen in 2016 heb ik op de voet gevolgd en het moment van de uitslag kan ik me nog ontzettend goed herinneren. Donald trump als president, de shock kon niet groter. Na 4 turbulente jaren met ontzettend veel kritiek op de huidige president, ben ik heel benieuwd wat Amerika nu gaat stemmen. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om de voorverkiezingen van zo dicht bij mee te kunnen maken en ben als nieuwe WHW ontzettend benieuwd wat deze reis ons zal brengen!  

Udo Roberti – Omdat ik van mening ben dat je Trump heel erg in de gaten moet houden ben ik het White House gaan watchen. Opgeleid als onderwijssocioloog, gepensioneerd als ondernemer in de schoenenbranche, horeca en projectontwikkeling, bovendien levenslang PvdA-lid en weinig getalenteerd, maar wel gedreven ex-voetballer en tennisser heb ik over alles een mening, die ik graag verkondig, hoewel ik niet altijd weet of ik gelijk heb. Na 3 keer deel te nemen met de White House Watchers aan de “Political Junky Tour” met een groep oude mannen vind ik het een verademing dat er 3 van mijn 4 kinderen meegaan om het watcher’s stokje over te nemen.  Onze doelstelling is de Amerikanen te laten zien hoe je op een effectieve manier een White House Watcht!

Jasper Roberti – Ik ben 26 jaar en inmiddels 3 jaar in het buitenland. Begonnen in Cambridge (UK), vervolgens mijn master in International business behaald in London, met een kleine tussenstop in the USA (New York & Boston), ben ik nu werkzaam bij een internationale business school in London. Verder ben ik een enorme sportfanaat en heb dus mijn hele leven op semi-top niveau gevoetbald. Als nieuwe White House Watcher verwacht ik een spectaculaire strijd en ben erg benieuwd wat ons te wachten staat. 

Jim Roberti – Ik ben 26 jaar oud, fanatieke topsporter en zeer reislustig. Momenteel werkzaam als Projectleider bij de gemeente Den Haag voor grote evenementen en projecten. Mede door deze organisatie ben ik politiek geïnteresseerd. Dankzij mijn Amerikaanse studie/ sport avontuur is deze interesse zelfs over de grenzen gegroeid. Tijdens deze periode was ik dan ook actief voor de campagne van Hillary Clinton Ohio, 2016. Trump trok echter aan het langste eind.

Sophie Roberti – Mijn naam is Sophie Roberti en ik ben een van de drie kinderen van “White House Watcher” Udo Roberti. Al een lange tijd zijn onze vaders actief tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen in New Hampshire en de afgelopen jaren hebben zij hiermee steeds meer mijn interesse weten te wekken. Zelf doe ik een master Health Economics Policy and Law aan de Erasmus Universiteit en ik vind het heel bizar hoe Trump het hele healthcare-system waar Obama zo hard voor gewerkt heeft, onderuit heeft weten te halen. Ondanks dat ze elke verkiezingen opnieuw zeggen dat deze echt de belangrijkste van allemaal zijn, geloof ik er heilig in dat dit jaar echt zeer bepalend zal zijn voor Amerika. Ik ben daarom ook enorm blij en voel mij bevoorrecht dat ik de kans krijg om deze reis te gaan maken samen met mijn vader, zijn White House Watchers vrienden en the next generation aan kids. Ik kijk uit naar wat ons allemaal te wachten staat en hoop met veel interessante Amerikanen en natuurlijk bovenal met een aantal kandidaten in aanraking te komen!

Hans Levendig – Hans Levendig heeft ruim veertig jaar in de grafische sector gewerkt en is nu al een aantal jaren met pensioen. Fotografie is zijn hobby en voor de White House Watchers bewaakt hij het thuisfront en houdt hij deze website bij.